huzeifa

simbol tingkatkan identiti brand

Tingkatkan ‘Identiti Brand’ Anda Dengan 3 Simbol Ini!

Sebelum kita semua mula menulis, orang dulu diorang menggunakan simbol lah untuk communicate antara satu sama lain. Simbol ni boleh dikatakan salah satu bentuk komunikasi bertulis yang terawal. Orang zaman purba dulu kan diorang akan lukis simbol dekat gua, kalau korang baca sejarah bermacam-macam simbol yang diorang guna untuk communicate. Jadi, simbol ni memang digalakkan …

Tingkatkan ‘Identiti Brand’ Anda Dengan 3 Simbol Ini! Read More »

formula schedule content 2022

Formula Untuk Schedule Content Media Sosial 2022

Banyak dah artikel yang tulis tentang topik untuk schedule content dekat platform media sosial ni. Bila dah terlalu banyak sangat artikel sampai dah tak tahu dah mana satu sebenarnya yang berkesan untuk schedule content ni supaya content cepat blow up. Terlalu banyak sangat formula yang orang dah keluarkan, tetapi sebenarnya the best formula untuk schedule …

Formula Untuk Schedule Content Media Sosial 2022 Read More »

tips atasi masalah mentally drained

Rasa Mentally Drained? Usahawan Boleh Cuba 3 Cara Ni!

Mentally drained ni selalunya jadi bila korang dah terlalu penuh dengan kerja, lama bukan badan je jadi penat tetapi otak pun rasa penat. Tak kisah lah sama ada korang adalah salah seorang founder atau usahawan bisnes yang besar dan kecil sekali pun korang mesti pernah lalui dan faham perasaan mentally drained ni. Bila dah terlalu …

Rasa Mentally Drained? Usahawan Boleh Cuba 3 Cara Ni! Read More »

marketing tips and tricks 2022

Marketing Tricks 2022, Supaya Bisnes Lagi Meroket!

Untuk marketer, setiap marketing trends korang kena sentiasa ambil tahu. Marketing tips dan tricks tahun lepas tak semestinya masih sama macam marketing untuk tahun 2022. Setiap tahun strategi untuk marketing sentiasa perlu ada penambahbaikan. Nak bisnes lagi meroket? Kena lah tahu aliran marketing untuk 2022. Tetapi biasanya semua bisnes yang ada sekarang ni, usually mereka …

Marketing Tricks 2022, Supaya Bisnes Lagi Meroket! Read More »

bisnes meroket

Banyak Yang Jual Benda Sama? Ni Tips Untuk Bisnes Lagi Outstanding!

Realiti dalam dunia bisnes ni hari demi hari korang kena try hard untuk stand out daripada bisnes lain yang ada, which is your competitors. Sekarang ni dah makin banyak company dan pilihan yang ada. Korang punya potential customer pun ada banyak pilihan jenama yang diorang boleh pilih untuk satu produk tu. Jadi, tak semestinya apa …

Banyak Yang Jual Benda Sama? Ni Tips Untuk Bisnes Lagi Outstanding! Read More »

tips buka bisnes sendiri

Terfikir Nak Mula Bisnes Sendiri? Ini 3 Perkara Perlu Dibuat!

Nak cakap pasal teringin nak ada bisnes sendiri ni, rasanya mesti deep down dalam diri masing-masing mesti ada rasa nak ada bisnes dan brand sendiri. Bila tengok orang kaya ada bisnes sendiri boleh beli apa sahaja yang diorang nak, mula lah dalam hati ‘bestnya kalau ada bisnes sendiri’. Kalau korang ada terdetik nak mula bisnes, terus …

Terfikir Nak Mula Bisnes Sendiri? Ini 3 Perkara Perlu Dibuat! Read More »

strategi bisnes tahun 2022

Jangan Guna Strategi Sama Untuk 2022, Tahun Baru, Strategi Bisnes Pun Baru!

Rasanya untuk tahun 2021 ni antara tahun yang paling susah untuk business owner nak maintain  dan sustain kan bisnes untuk terus berjalan dan tak bankrupt. Walaupun banyak dah bisnes yang korang sendiri nampak tak mampu nak survive, tapi banyak jugak orang yang mampu bukak bisnes baru untuk 2021. Strategi untuk tahun 2021 mungkin berbeza daripada tahun 2022. …

Jangan Guna Strategi Sama Untuk 2022, Tahun Baru, Strategi Bisnes Pun Baru! Read More »

content di media sosial

Asyik Share Benda Ilmiah Je, Ini Masanya Untuk Share Tentang Anda!

Benda-benda yang berilmiah ni memang wajib je untuk korang post dekat media sosial supaya customer aware dengan apa yang korang nak sampaikan tu. Tetapi bila terlalu kerap ada masanya yang customer ni mungkin rasa agak bosan lah, sebab ada sesetengah custome rni dia nak tahu juga tentang bisnes dan founder. Jadi, bila dah selalu share benda yang educational, boleh …

Asyik Share Benda Ilmiah Je, Ini Masanya Untuk Share Tentang Anda! Read More »

3 Cara ‘Level-Up’ Kan Strategi Bisnes Untuk Tahun 2022

Sejak je pandemik Covid-19 ni industri bisnes lah yang terpaling terkesan. Memang terlalu banyak turun naik. Paling ketara pada zaman awal pandemik haritu awal tahun 2020. Mesti korang perasan terlalu banyak syarikat yang terpaksa tutup or diorang memang betul-betul muflis sebab dah tak mampu nak survive. Disebabkan itu lah setiap tahun, semua syarikat yang buat bisnes ni …

3 Cara ‘Level-Up’ Kan Strategi Bisnes Untuk Tahun 2022 Read More »